Udda resmål utanför Sverige

Letar du efter udda resmål utanför Sverige? Här hittar du tips på flera annorlunda resmål som många inte har varit i.

Annorlunda resmål

Är du trött på samma gamla charterresa år efter år? Här listar vi en mängd restips för dig som vill ha något lite annorlunda. Se nya delar av världen med Semester24.ses semestertips!

Tibet


Detta vackra och karga land har en väldigt enkel och unik prägel. Den autentiska kulturen kommer av ett enkelt levnadsätt som är i samklang med naturen. Detta är ett resmål för dig som vill uppleva något verkligt unikt vad gäller kultur och naturupplevelse! Här kan man i sällskap med en ström av pilgrimer besöka Dalai Lamas Potalapalats, en av världens mest spektakulära byggnader. Här finns även möjlighet att ta en tur till Mount Everest basecamp, och blicka upp från foten av världens högsta berg!

Patagonien


I sydliga delen av Sydamerika ligger detta exotiska land med vidsträckta vidder, som fångat intresset av en mängd svenska upptäcktsresande genom åren. Landet har en mängd olika rutter man kan besöka genom vandring eller från hästryggen, och här kan man få se glaciärer, bergskedjor och magiska turkosa sjöar! Några av sevärdheterna i detta spännande land är Nationalparken Torres del Paine som är känd för sin svindlande skönhet och den 6000 år gamla marmorgrottan som ligger i General Carrera-sjön.

Grönland


Vill du ha en verkligt annorlunda och magisk semester – ta dig mot norr till Grönlands istäckta vidder! En tur med båt för att se knölvalar och inlandsisen som bryts av och tumlar ner i havet är en oförglömlig upplevelse. Bästa tiden på året är juni till mitten av juli, då man kan få se midnattssolen, och hit kommer man lättast med direktflyg från Kastrup eller kryssningar som Hurtigrutten.

Andamanerna


Denna indiska ögrupp har den magiska känsla av orördhet som numera saknas i grannlandet Thailand. Vita stränder, orörd urskog och unik kultur hos lokalbefolkningen är vad som kännetecknar ögruppen. Ögruppen passar för båtluffande och har många fina dykplatser och snorklingsmöjligheter. Passa även på att besöka det gamla fängelset från tiden då Andamanerna var en brittisk förvisningsort.

Transsylvanien


Gillar du bergsvandring är Transsylvanien ett spännande resmål med sin vackra och unika natur och fantastiska bergsvandring. Legenden om Dracula baseras på fursten Vlad III Dracul som regerade i Transsylvanien på 1400-talet, och här finns sevärdheter för den som vill dyka in i historien. Byn Sighisoara har en stadskärna som varit orörd sedan 1500-talet, och det var här Dracula sägs ha växt upp. I landet ligger även vad som kallas för Draculas slott, som med sina tunga murar och höga torn fascinerat många turister, även om det inte är historiskt dokumenterat att Dracula bodde här. Transsylvanien är även intressant för de som gillar skidåkning, kanske en kombinerad skid/dracula-resa i år?

Jordanien


Upplev det orientaliska myllret av vattenpipor, badhus och basarer i exotiska men relativt lugna Jordanien! Här finns mycket spännande för oss svenskar; Landet gränsar bland annat till Röda havet och bjuder på fantastisk dykning bland korallrev och färgglada fiskar. Här finns staden Petra som är uthuggen direkt ur de röda klipporna, och runtom denna ligger vidsträckt, röd öken som du kan få uppleva under en jeepsafari. I Huvudstaden Amman kan man gå och se föreställningar på en nästan 2000 år gammal teater, och se konserter på en 1900 år gammalt odeum!