Så får du en billig semester utomlands

Vill du ha en billig semester utomlands? Här hittar du samlade tips som gör att du kan njuta av en härlig semester utan att behöva vända på varenda krona.

Resa billigt

Ska du resa utomlands eller inom Sverige finns det många sätt som du kan spara pengar på! Spara pengar på din resa med Semester24.se.

Kör tillbaka hyrbil


Många företag behöver få sina hyrbilar transporterade tillbaka, och detta kan ge dig en gratis resa, bensin och allt betalt! På t.ex. driveback.se och hertzfreerider.se kan du söka bilar.

Hyr begagnad bil


Om du behöver hyra en bil och vill ha ett billigare alternativ, hyr en begagnad bil! På rent-a-wreck.se kan du hitta flera olika modeller, som alla är besiktigade och välunderhållna.

Couchsurfing


Ett annorlunda och ekonomiskt sätt att bo då du reser är att couchsurfa på någons soffa! Ett roligt sätt att uppleva en ny stad för dig som är sugen på ett äventyr och att göra nya bekantskaper. Kan även vara ett sätta att träffa nya människor genom att bjuda in dem till din soffa en eller ett par nätter.

Byt hem


Om det inte räcker att låna någons soffa, låna hela deras hem! Billigt och spännande, se världen på ett mer personligt sätt. Här kan du signa upp för att skapa en riktig annorlunda och minnesvärd semester; home exchange eller intervac-homeexchange.com.

Sök från andra städer


Priser kan variera mycket i olika städer. Om du ska resa långt kan det vara värt att söka resa från t.ex. Oslo eller Köpenhamn.

Använd utlänsk IP när du bokar


Prova att surfa via en utlänsk IP-adress när du bokar, det gör att du kan ta del av valutakursskillnader och spara dig många hundralappar! Det är väldigt enkelt, du kan t.ex använda webbläsaren TorBrowser, som du laddar ner gratis.

AirBnb


Du kan spara många tusenlappar genom att hyra boende från privatpersoner. På airbnb.se kan du boka boenden med samma standard och läge som de flesta hotell, men mycket billigare och personligare!

Titta på flybolagets sajt


Även om man gjort en sökning på flyg med en jämförelsesajt går det att hitta ett bättre pris, genom att söka direkt på flygbolagets sida. Här kan du få ta del av t.ex. kampanjer som inte kommer med på jämförelsesajterna.